bet36体育在线 合法吗
英语乐园

英语乐园

2014年中考英语试题及答案

[修改时间:2015-4-7 16:33:28  浏览次数:894]
 

 

2014年中考英语试题及答案

 

亲爱的同学,伴随着考试的开始,你又走到了一个新的人生驿站。请你在答题之前,一定要仔细阅读以下说明:
1.本试卷分试题和答卷两部分。
2.本试题有第卷和第卷组成,共8页。第卷为选择题,65分,第卷为非选择题,55分。共120分。考试时间为120分钟。
3.在答第卷之前,请将姓名、考试号、科目涂写在答题卡上。每题选出正确答案后,都必须用2B铅笔把答题卡上对应的答案标号(A、B、C或D)涂黑,如需改动,必须用橡皮擦干净,再改涂其他答案。
4.将第卷试题的答案直接写在答卷上。考试结束后,答题卡、答卷和试题一并交回。
愿你放松心情,放飞思维,充分发挥,争取交一份满意答卷
二、单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
21. My birthday is coming up. Daniel will send me _____ e-dog as my birthday present.
A. a              B. an             C. /              D. the
22. Mary will arrive        Nanjing        the morning of July 5 by plane.
A. to; on          B. in; on           C. in; in            D. at; in
23. —There is        salt in the kitchen. Would you like to go and get _____, Tom?
   OK! A. little; some     B. few; some       C. a little; some      D. a few; any
24. —What’s your favourite Chinese traditional festival? —It’s       .
 A. April Fool’s Day        B. Father’s Day   C. Christmas Day      D. the Spring Festival
25. —Oh, there’s someone knocking at the door. —_______ must be that naughty boy.
A. He             B. This            C. It              D. That
26. —Happy Teachers’ Day! Here are some flowers for you.
          beautiful flowers they are! Thank you!
A. How           B. How a           C. What           D. What a
27. —What do you think of the new bridge? —I have n ever seen _____ before.
A. so a l ong one     B. so long one      C. such a long one D. a such long one
28. —I think Mr Zhang may be in his office. —No, he       be there. I saw him      just now.
   A. needn’t; left     B. mustn’t; leaving C. can’t; leave      D. shouldn’t; leave
29. He is so careless that he often         his school things at home.
A. puts           B. forgets          C. takes           D. leaves
30. Would you mind        me how        this physics problem ?
A. telling; to solve B. telling; solve    C. to tell; to solve    D. to tell; solve
31. I am waiting for my friend.        , I will go swimming alone.
A. If he doesn’t come  B. If he won’t come   C. If he hasn’t come   D. If he isn’t coming
32. He told me that he ________ here for five minutes.
A. has come       B. had arrived      C. had been      D. came
33. Where have you been, Ann? You        on the phone just now.
   A. wanted          B. are wanted      C. had wanted     D. were wanted
34. —Could you tell me _____ the Sports Center? —The day after tomorrow, I think.
 A. when will you visit   B. when you will visit C. when would you visit  D. when you would visit
35. —Why not come and join us in the game?—______, but I must meet Mr Smith at his office now.
A. I’d like to.     B. Let’s go         C. Yes, please        D. It’s a pleasure
三、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Shyness(害羞) means feeling frightened when you’re around other people. Some children are   36  shy. Some become very shy later because of their life experience.  37 , everybody gets a little shy sometimes. It’s just how much they feel shy.
Most people have red faces and talk in   38 (句子) when they are shy. But some become   39  shy that they won’t go to a restaurant because they are too nervous to   40  and pay for their food. Some are afraid of meeting   41  people, so they seldom go outside. This kind of shyness can be   42  for a person. sentences
If shyness doesn’t stop you from doing something you want to do, being shy isn’t a big   43 (专家) say shy people are good at working because they think more and   44 (机会) pass you by just because of it. If you have to sing a song at a birthday party or give some performances in front of others, just do it. There’s nothing to   45 . less. But remember not to let good opportunities. Some experts
36. A. shown           B. born          C. thought        D. seen
37. A. For example      B. In fact        C. So far         D. First of all
38. A. broken          B. strange        C. different        D. boring
39. A. very            B. too           C. quite          D. so
40. A. pack            B. order         C. cook          D. serve
41. A. new            B. foreign        C. old            D. friendly[来源:学。科。网Z。X。X。K]
42. A. good            B. helpful        C. bad            D. usual
43. A. question         B. example       C. excuse         D. problem
44. A. do              B. talk           C. get            D. sleep
45. A. think about       B. pay attention to C. worry about    D. be afraid of
四、阅读理解(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
GARDEN RESTAURANTT
Telephone: 22706030
Address: 9020 Bridgeport Road
Open: Mon. to Fri.: 7:00 a.m.— 2:30 p.m.
and 5:00 p.m. —9:00 p.m.
Sat.: 7:00 a.m.—11:00 a.m.
    and 5:00 p.m.—9:00 p.m.
Sun.: 11:00 a.m.—2:00 p.m.
    and 5:00 p.m.—9:00 p.m.
LANSDOWNE PARK
SHOPPING CENTER
Telephone: 33562367
Address: 5300 No.3 Road
Open: Mon., Tues.& Sat.:
9:30 a.m. —5:30 p.m.
Wed. to Fri.: 9:30 a.m. —9:30 p.m.
Sun.: 11:00 a.m.—5:00 p.m.
 
NEW YORK MUSEUM
Telephone: 77364431
Address: Vanier Park, 1100 Chesnut St. New York[来源:学,科,网]
America’s largest museum specialized in(专业研究)in American history and our native people
Open: Mon. to Fri.: 9:00 a.m.—
5:00 p.m. (Monday free)
Sat.: 9:00 a.m.—1:00 a.m.
SKYLINE HOTEL
Telephone: 22785161
Address: 3031 No.3 Road (at Sea Island Way)
The Hanger Den: Wed. to Sun. Dinner from 5:30 p.m.
Coffee Shop: Mon. to Fri.: 6:00 a.m.
           Sat.: 6:30 a.m.
           Sun.: 7:00 a.m.
           Mon.—Wed.: to 10:00 p.m.[来源:Z+xx+k.Com]
           Thurs.—Sun.: to 11:00 p.m.
46. If you want to buy a new jacket, you’ll have to go to _______.
   A. 3031 No.3 Road                        B. 5300 No.3 Road
   C. 9020 Bridgeport Road                  D. 1100 Chesnut Street
47. If you want to go out for dinner on Sunday, you can call up the number _______.
   A. 22785161 or 22706030                 B. 22706030 or 33562367
   C. 77364431 or 22785161                  D. 33562367 or 22785161
48. You don’t have to pay on Monday if you go to _______.
   A. Skyline Hotel                         B. Lansdowne Park Shopping Center
   C. New York Museum                       D. Garden Restaurant
49. If you want to enjoy yourself on Sunday mornings, you can go to _______.
   A. Lansdowne Park Shopping Center        B. New York Museum
   C. Garden Restaurant                     D. Coffee Shop
50. Visiting New York Museum, you can know _______.
   A. the history of American native people B. the history of New York
   C. the art of America                        D. the art of New York
B
In 1926, a Frenchman named Niepce needed pictures for his business. But he was not a good artist. So he invented a very simple camera. He put it in a window of his house and took a picture of his garden. That was the first photo. The next important date in the history of photography was in 1837. That year, Daguerre, another Frenchman, took a picture of his reading room. He used a new kind of camera in a different way. In his picture you could see everything clearly, even the smallest thing. This kind of photo was called a Daguerreotype(银版照相). Soon other people began to use Daguerre’s way. Travelers brought back wonderful photos from all around the world. People took pictures of famous buildings, cities and mountains. In about 1840, photography was developed. Then photographers could take picture of people and moving things. That was not simple. The photographers had to carry a lot of film and other machines. But this did not stop them, for example, some in the US worked so hard. Mathew Brady was a famous American photographer. He took many pictures of great people. The pictures were unusual because they were very lifelike(栩栩如生的). Photography also became one kind of art by the end of the 19th century. Some photos were not just copies of the real world. They showed feelings, like other kinds of art.
51. The first photo taken by Niepce was a picture of _______.
A. his business  B. his house     C. his garden       D. his window
52. The Daguerreotype was _______.
A. a Frenchman                   B. a kind of picture
C. a kind of camera                 D. a photographer
53. If a photographer wanted to take pictures of moving things in the year of 1840s, he had to ________.
A. watch lots of films
B. buy an expensive camera[来源:学_科_网Z_X_X_K]
C. stop in most cities
D. take many films and something else with him
54. Mathew Brady________.
A. was very lifelike                    B. was famous for his unusual pictures
C. was quite strong                 D. took many pictures of moving people
55. This passage tells us ________.
    A. how photography was developed
    B. how to show your ideas and feelings in pictures
    C. how to take pictures in the world
    D. how to use different cameras
C
“Life is speeding up. Everyone is getting unwell.”
This may sound like something someone would say today. But in fact, an unknown person who lived in Rome in AD公元 53 wrote it.
We all love new inventions. They are exciting, amazing and can even change our lives. But have all these developments really improved the quality of our lives?
Picture this. You’re rushing to finish your homework on the computer. Your mobile phone rings, a QQ message from your frien d appears on the screen, the noise from the television is getting louder and louder. Suddenly the computer goes blank and you lose all your work. Now you have to stay up all night to get it done. How happy do you feel?
Inventions have speeded up our lives so much that they often leave up feeling stressed and tired. Why do you think people who live far away from noisy cities, who have no telephones, no cars, not even any electricity(电) often seem to be happier? Perhaps because they live simpler lives.
One family in the UK went “back in time” to see what life was like without all the inventions we have today. The grandparents, with their daughter, and grandsons Benjamin, 10 and Thomas, 7, spent nine weeks in a 1940s house. They had no washing machine, microwave(微波炉), computer or mobile phones.
The grandmother, Lyn, said, “The more things you have, the more difficult life becomes.” The boys said they fought less. Probably, they said, because there was less to fight over, such as their computer. Benjamin also noticed that his grandmother had changed from being a “trendy(赶时髦的), beer-drinking granny”, to one who cooked things.
56. The writer uses the quote(引号) at the beginning of the story to ________.
A. tell us a truth about our lives
B. tell us what life was like long time ago
C. point out what causes such a thing to happen
D. point out some problems we will meet in the life
57. In the passage the writer describes a picture to show that new inventions _______.
   A. have speeded up our lives         B. have improved the quality of our lives
   C. may make people feel very happy   D. may bring people some trouble
58. The family chose to spend some time in a 1940s house because _______.
   A. they loved to live simple lives
   B. they wanted to know how people lived without modern inventions
   C. they were troubled by modern inventions
   D. living in a different time would be a lot of fun for them
59. According to the passage, which id NOT right?
   A. People who live far away from noisy cities often seem to be happier.
   B. An unknown Roman was sure that the quality of life would get better.
   C. The family had some changes when they lived in a 1940s house.
   D. With the improvement of our lives, we often feel stressed and tired.
60. The passage is mainly about ­­­­­­­­­­­­­­________.
   A. problems with technology  
B. improvements of our lives with technology
   C. changes happening to technology  
D. the importance of technology
第Ⅱ卷(共50分)
注意事项:
1第Ⅱ卷共4页,用钢笔或圆珠笔(蓝色或黑色)将答案直接写在试卷上。
2.答题前将密封线内的项目填写清楚。
得分
评卷人
 
 
五、填空与改错(共20小题;每小题1分,满分20分)
A) 根据括号中所给的汉语写出单词,使句子意思完整正确。
61. There’s something wrong with my computer. I have to         (重启) it.
62. Simon wants to have a robot with four small         (轮子).
63. I want to go to the bookshop. Could you         (借) me your bike?
64. The young mother told her child not to play with the         (锋利的) knife.
65. Everyone should try to be _________(有礼貌的) and helpful to others.
B) 根据句子意思,用括号中所给单词的适当形式填空。
66. If I have a robot, I want to make him _________(do) the homework.
67. Someone attacked him with a knife and he bled to ________(die).
68. Tom _________(have) a walk with his dog every afternoon.
69. We spend half an hour ________(read) English every morning.
70. On _______(child) Day, every child will be happy to get the beautiful presents.
C) 下列各句A、B、C、D中有一处错误,请在不改变句子意思的前提下,将正确答案写在题后的横线上。
71. It’s kind for you to help me with the housework.
                 A       B           C        D                    
72. It’s too hot. Why not stay at home and watch TV instead of play football.
                             A                B              C   D             
73. Although he was very tired, but he still cleaned the classroom before he left.
                  A              B             C                     D    __________
74. The naughty boy talked so many that he couldn’t hear the teacher.
                       A       B      C       D                    
75. There are twenty more trees to be plant. We have to keep on working.
                      A               B              C            D               
D) 根据短文内容,从下面方框中选择适当的单词或词组填空,使短文内容完整正确。
easier;   knock;   mess;   trouble;   virus
I want to have a robot to help Mum with the daily work. I think that life is   76  when you have a robot, but Dad says that robots are just computers and can catch a   77  easily. When this happens, you can have a lot of   78  with it. Instead of helping you, it will make a   79  at home. It will   80  over lamps and furniture. And then you will decide to return it to the robot shop.
76.           77.           78.            79.           80.          
六、阅读短文(共15小题;第81~85小题每小题2分,第86~95小题每小题1分,满分20分)
A) 根据短文内容,按要求答题。(回答81—85题时,不得超过八个单词。)
A forest fire that burned 55 square kilometres was finally brought under control on Wednesday morning. The fire started on Sunday in Black Bear State Park and quickly spread to nearby areas.
On Monday, police evacuated(疏散) the small town of Lawson and ordered the people to leave their homes. The fire destroyed 20 homes in the area and caused heavy damage to 40 others.
Nobody was hurt. Officials said the damage to homes and cars was between $l million and $2 million. The government declared the town a disaster (灾难) area. The fire spread quickly in the hot, dry weather. Fire fighting was difficult because of strong winds. Firemen from 55 fire departments in the state joined the National Fire Service to put out the fire. Some kept fighting for 24 hours. Fire engines and helicopters dropped water onto the fire. In order to control the fire, firemen cleared a way around the fire.
Police closed King Road to traffic on Tuesday because of heavy smoke. Thousands of tourists had to drive an hour north to Queen Road to pass the fire area.
Some people did not follow the police order. Paul Grayson sent his wife and two children to safety, but he stayed. As the fire came within 50 feet of his house, he started thinking, “Am I foolish? Did I stay here too long, just for a house?”
81. When and where did the forest fire start?
                                                                      
82. What did the police order the people to do?
                                                                      
83. Why was fire fighting difficult?
                                                                       
84. How did the firemen drop water onto the fire?
                                                                       
85. What kind of person do you think Paul Grayson was?
                                                                      
B) 根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,将答案按序号填入下面表格内。
    Reading books is a good hobby for all kinds of reasons.
    First, reading books is f 86 . You can always keep yourself interested and help you to have an enjoyable time if you like reading. This is especially u 8 7  when the weather is bad. It is a relaxing hobby too. You can really become lost in a book.
   Next, you can read a book a 88 : in a car, in a waiting-room, on a plane, in bed even in the bath. All you n 89  is a book! Reading is a convenient hobby as it is easy to stop and then start again.
   A 90  good reason for reading books is that it is useful. If you read as a hobby you will get better and better at it. This m 91  that you will read faster and will become better at understanding what you read. As your reading improves, you will probably find your schoolwork becomes much e 92 . Many school subjects depend on(依靠) good reading and, as you read, you learn more and more.
    Some people say that reading is out of date(过时). This is not t 93 . You have to be able to read to use a computer and, t he better you read, the better your computer skills will be. Reading is never out of date!
   Good readers are most likely to be good w 94 , too. They are usually good at spelling as well, and have more things to write about. Reading books is a wonderful hobby, one of the best. W 95  other hobby could be more useful, or more enjoyable?
86
f
87
u
88
a
89
n
90
A
91
m
92
e
93
t
94
w
95
W
七、书面表达(满分10分)
根据汉语提示和要求写一篇短文。
要点:
1、现在越来越多的人喜欢养宠物,宠物正受到很多人的青睐。
2、养宠物有什么好处?
3、养宠物应该注意什么?
注意:
1、词数80—100左右,须包括以上要点。
2、条理清楚,语句规范通顺,字迹工整。
                                                                       
                                                                      
                                                                      
                                                                       
                                                                      
                                                                      
                                                                      
                                                                       
                                                                      
                                                                      
                                                                       
                                                                      
                                                                      
                                                                      
                                                                       
                                                                      
                                                                      
                                                                       
 
 
参考答案            
 1. C   2. A   3. B   4. A    5. A   6. B   7. A    8. B   9. B   10. C
11. C 12. B 13. B 14. C   15. A 16. B 17. B   18. C 19. A   20. C
21. B 22. B 23. A 24. D   25. C 26. C 27. C   28. C 29. D 30. A
31. A 32. C 33. D 34. B   35. A 36. B    37. B   38. A   39. D    40. B
41. A   42. C    43. D   44. B    45. D 46. B   47. A   48. C 49. D 50. A
51. C    52. B   53. D   54. B   55. A 56. A   57. D   58. B 59. B 60. A
61. restart    62. wheels      63. lend       64. sharp      65. polite
66. do       67. death       68.has         69. reading    70. Children’s
71. for→of                 72. play→playing    73. 删除but
74. many→much            75. be plant→be planted
76. easier     77. virus      78. trouble     79. mess       80. knock
81. On (a) Sunday in Black Bear State Park.
82. To leave their homes.
83. Because the winds were strong. / Because of strong winds.
84. They used fire engines and helicopters.
8 5. He was (a little) foolish / loved his family a lot / didn’t know the danger of fires.
86. fun       87. useful      88. anywhere     89. need       90. Another
91. means    92. easier       93. true          94. writers     95. What
七、One possible version
Now, more and more people keep animals as pets at home. They regard their pets as members of their families. Pets are loved more and more because they can give people a lot of pleasure and help a person feel less lonely.
We must keep our pet clean and healthy. If the pet is ill, we should take her to see the vet. We must try to prevent the spread of diseases that animals carry. If we do like this, the pet will give us pleasure rather than trouble.
评分要求:
第五档:10分    语言表述准确,层次分明,允许有1—2处小错误。
第四档:8—9分  语言基本正确,有少量错误,不影响语言表述。
第三档:6—7分   语言表述基本清楚,有5处以上错误。
第二档:3—5分   能表述部分要点,错误较多。
第一档:1—2分   表述个别要点,或写出正确的句子。
 
 
【打印此文】 【关闭窗口】 【返回上一页】